Paste your Google Webmaster Tools verification code here a81d1c
Pages Navigation Menu

Escalfant motors

Ja estem escalfant els motors. Aquesta temporada el PUNT ORG torna a la graella de Ràdio Estel amb dues novetats realment significatives:

1) S’emetrà dos cops per setmana. Dilluns i dimarts de 20:00 a 21:00 hores.

2) Estarà finançat per la societat civil a través de micro donacions. D’aquesta manera, el programa radiofònic adquirirà independència econòmica i de continguts. Es convertirà en un programa fet per la ciutadania i per a la ciutadania.

Moltes són les persones que, en el context de crisi econòmica, elevats índex d’atur i descontentament general, han manifestat públicament la seva indignació.

Avui dia, ha quedat demostrat que el sistema que ens governa no només no funciona, sinó que a sobre és el responsable de la violència estructural que viu el món. La que permet que amb la crisi 50 milions de persones hagin estat condemnades a viure per sota del llindar de la pobresa o que 30 milions perdessin la feina l’any 2009.

La precarietat laboral, l’increment dels preus dels productes bàsics, la corrupció, els guanys desorbitats d’uns pocs i la misèria creixent han fet que la població de molts països del món digués prou.

Amb això, i sumat a la recessió d’alguns Estats occidentals, molts són els ciutadans que veuen la necessitat de començar a construir un altre model de societat des de la base. Apostant per un canvi de valors i fomentant el pensament col·lectiu en detriment del pensament individualista, que tan ha estat imposat per les elits.

Ara és, doncs, el moment de passar a l’acció. Ja ens hem indignat prou i hem de donar pas als fets. I això és el que precisament volem fer des del PUNT ORG. Cal estudiar propostes de camvi. Cal impulsar i sensibilitzar sobre nous valors, que apostin per la Pau social i la igualtat entre persones. Que fomentin un model de vida respectuós amb un mateix, amb els altres i amb l’entorn urbà i natural.

Cal que caminem cap a un món nou des del treball, des del dia a dia, des de la constància. Que orientem les nostres vides i les nostres professions al servei dels altres i al veritable progrés de la humanitat. Que visquem amb la voluntat de generar el més mínim impacte sobre el nostre entorn i que, tal com diu Gandhi, ens convertim en el canvi que volem veure al món.

Cal que ens reiventem, doncs estem al final d’una etapa i, per tant, a l’inici d’una de nova. Una nova etapa que serà com nosaltres la volguem definir, doncs al cap i a la fi, nosaltres som els responsables del nostre futur. Els qui tenim el veritable poder perquè la vida prengui el camí necessari.

I aquesta és la voluntat del PUNT ORG. Contribuir a tot això. Fomentant el canvi de valors i d’actituds des de la ràdio. Buscant propostes de futur. Analitzant-les i compartint-les amb vosaltres.

Considerem que els mitjans de comunicació han de començar a assolir el seu veritable rol social a favor de les persones. De la mateixa manera que les persones han de començar a incidir i a ser protagonistes veritables del què els mitjans reflecteixin.

Amb tot això, esperem doncs, que tu també consideris necessari i oportú un programa de ràdio d’aquestes característiques. Que ens acompanyis al llarg de la temporada i que ens ajudis a que la nostra, la de tots, sigui una veu ben alta i ben clara a favor d’una societat més justa i igualitària.

Ens seràs útil fent una donació mensual, a més de difonent el missatge que conté aquest blog als teus contactes.

Vagi per endavant el nostre agraïment per la teva atenció i per la teva col·laboració.

Joan Ortiz i Serra, director PUNT ORG

2 Comments

  1. Joan, te deseo mucho éxito en esta esplendida aventura y servicio!

  2. joan, gràcies pel teu espai i oferta de reflexió, formo part del mov 15M de la geografia de gràcia en el grup de treball de comunicació, la teva idea em sembla molt bona, si en algun moment consideres oportú la meva participació en els debats oberts, pots contactar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed