Paste your Google Webmaster Tools verification code here a81d1c
Pages Navigation Menu

Pujant al vaixell Estelle

Escolta el sisè PUNT ORG de la temporada clicant aquí.

 

El vaixell Estelle anclat al Port de Barcelona

El vaixell Estelle anclat al Port de Barcelona

Fa poques setmanes, el vaixell Estelle va passar uns dies anclat al port del Fòrum de Barcelona en una ruta marítima que l’havia de dur a Gaza. L’objectiu d’aquest viatge, realitzat per un grup d’activistes, era el de denunciar el bloqueig que el govern israelià té imposat sobre la Franja de Gaza. Dissabte passa, però, dia 20 d’octubre, l’exèrcit d’aquest país va aturar el vaixell, en aigües internacionals, i va retenir els seus ocupants, entre ells, la catalana Laura Arau. Després d’una nit sense gairebé dormir, amb interrogatoris constants, va ser enviada de tornada a casa on va arribar diumenge, 21 d’octubre, a la mitja nit.

Avui, dilluns 22 d’octubre, l’hem volgut trucar i ens ha explicat, amb pèls i senyals, el procés de detenció i les hores passades a Israel.

D’altra banda, també hem parlat amb en Pere Ortega. És investigador de la Pau del Centre Delàs de Justícia i Pau. Recentment ha publicat un informe on explica, minuciosament, com funciona la comptabilitat del Ministeri de Defensa Espanyol en època de crisi. Després de parlar amb ell, hem sabut que aquest ministeri té un deute de 32.000 milions d’euros que tenen l’origen en uns compromisos d’adquisició d’armes contrets durant la dècada dels 90. Unes armes que no s’arribaran a fer servir mai.

Recorda que aquest espai està finançat amb microdonacions d’1€ mensual de la ciutadania. Per ajduar-nos, fes clic aquí.

One Comment

  1. M’ha agradat moltíssim el programa del dilluns 22 d’octubre. És un programa que s’ha d’exportar perquè suposo que com jo hi ha moltes persones que no en saben res, sobretot del tema de les armes i del deute que hi ha i que haurem de pagar entre tots. Enhorabona pel programa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed