Paste your Google Webmaster Tools verification code here a81d1c
Pages Navigation Menu

Immigrants no, avortament… tampoc!

Captura de pantalla 2014-02-17 a les 20.18.29Recentment hem sabut que, de moment, són 15 les persones mortes quan la setmana passada van voler entrar a territori espanyol nedant.

Resulta inquietant saber que la Guàrdia Civil va disparar boles de goma, bales de fogueig i gasos lacrimògens a persones que estaven dins l’aigua, en ple hivern, amb molt poc marge de maniobra i a sobre, alguns, sense saber nedar.

També resulta inquietant que la Guàrdia Civil volgués amagar la gravetat dels fets i negués, en un principi, l’ús de material antiavalots per dissuadir els immigrants.

Tot plegat en un episodi més d’una llarga i tràgica novel·la que s’escriu cada dia en aquesta frontera del sud d’Europa i de la que no se n’arriba a conèixer la realitat al 100%.

Sort de les noves tecnologies que avui dia permeten conèixer altres punts de vista més enllà dels discursos oficials, i a cops institucionalitzats, dels mitjans.

…i és que han començat a sortir a la llum vídeos on apareixen barques de la Guàrdia Civil arrossegant immigrants fins a les aigües del Marroc per evitar que entrin a territori espanyol. Sense deixar-los pujar a bord i obligant-los a agafar-se a una corda.

Però no oblidem que tot allò que té a veure amb actuacions a la frontera sorgeix de les decisions preses en un despatx, sovint, situat a quilòmetres de distància i, com ho és en aquest cas, avalat per una majoria absoluta aconseguida a les urnes. I que, per tant, obeeix, única i exclusivament, a decisions polítiques. Perquè cap policia apreta el gallet si no ha rebut l’ordre previ de fer-ho.

Que contradictori em resulta que aquells que no tenen miraments a l’hora d’ordenar disparar contra éssers humans quan volen entrar al país, d’altra banda facin lleis contra l’avortament amb l’argument de la defensa de la vida.

El Compromís Ciutadà, un programa sobre Nova Consciència.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed