Paste your Google Webmaster Tools verification code here a81d1c
Pages Navigation Menu

Només una ILP ha prosperat en la història de la democràcia espanyola

ILPAra que la PAH celebra 5 anys, és un bon moment per recordar que va ser ella qui va promoure una Iniciativa Legislativa Popular amb més d’1,5 milions de signatures per aconseguir la dació en pagament amb efectes retroactius. Molts recordareu com aquesta ILP, el Congrés la va pentinar i la va deixar en res.

Com sabeu, una ILP és un mecanisme per dir als polítics que qui mana som nosaltres. Que ells tenen el nostre vist i plau, a través de les urnes, perquè puguin governar durant 4 anys. Però si en alguna cosa, la ciutadania no està d’acord, la ILP permet que la població pugui unir-se i incidir en el terreny legislatiu de forma directa.

Aquest país ha rebut 92 ILP’s des de l’any 1983. 18 s’han traslladat a la propera sessió de Congrés sense saber-se què ha passat amb elles. Només 1 ha inspirat un text legal. L’any 1998. De la resta, no se n’ha dut a terme cap. És a dir, la democràcia participativa, a Espanya: no existeix!

Cada cop es veu més clar que només ens queda el carrer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed