Paste your Google Webmaster Tools verification code here a81d1c
Pages Navigation Menu

La veritat segrestada

freepressJa és aquí. La notícia que molts esperàvem, per fi ha arribat i avui és portada de tots els mitjans de casa nostra.

Em sumo a l’alegria de saber que Marc Marginedas és amb els seus, sa i estalvi, després de 6 mesos segrestat a Síria.

Amb tot el rebombori que ha generat el seu segrest i el conseqüent alliberament (cosa que a cap periodista li agrada quan es converteix en protagonista) celebro que la figura del corresponsal o de l’enviat especial, segueixi encara interessant a les redaccions dels nostres mitjans en temps tan canviants. Que la crònica de guerra, un dels gèneres clàssics del periodisme, es mantingui viu malgrat que hagi minvat en els darrers anys. I que dels professionals que en formen part, es reconegui el seu valor, el seu rigor i el seu compromís per la veritat.

Durant aquests mesos, que tant s’ha destacat l’exemplar professionalitat de Marc Marginedas, però, no me n’he pogut estar de lamentar que aquest rigor i compromís amb la veritat, no s’exporti a altres seccions, com ho són la d’economia o la de política, per exemple. I que els mitjans adquireixin independència informativa respecte als dictàmens de l’establishment.

…Perquè al cap i a la fi, explicar amb pèls i senyals allò que passa lluny de casa, no té per què afectar els poders fàctics que governen aquí. Però explicar el que passa aquí, pot fer caure les poderoses estructures d’aquells qui no estan disposats a perdre la cadira.

És per tot això que em pregunto si no és a un bon grapat de redaccions i capçaleres a les que també cal alliberar. Perquè negar, ocultar o mentir sobre uns fets, també és una manera de segrestar. El que passa que llavors, no se segresten persones, sinó que se segresta la veritat. I les víctimes, ho acabem sent tots.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed