Paste your Google Webmaster Tools verification code here a81d1c
Pages Navigation Menu

El projecte

Construir un país partint de zero. Una oportunitat molt poc freqüent que se’ns presenta als catalans. I que hem de saber aprofitar. Sobretot ara que som plenament conscients de la violència estructural que imposa el sistema i de l’opressió dels drets ciutadans que se’n deriven.

La crisi ens ha anat molt bé per entendre les relacions de poder. Per saber com es trenca el pacte social i experimentar l’allunyament de classes. Però la crisi també ens ha servit per unir sensibilitats, per empoderar la societat civil i per adonar-nos que cal establir un canvi de rumb si volem avançar com a poble.

No és qüestió de ser un estat més entre el conglomerat de països que formen la Comunitat Internacional. Es tracta d’esdevenir el primer d’un nou model d’estat. Amb una democràcia veritable sense lloc per al domini aclaparador dels interessos del mercat. Amb una gestió transparent dels recursos i del poder. Amb una ciutadania activa i participativa. Responsable i compromesa. Basada en el respecte i en la cura per al bon veïnatge.

La nostra ubicació en el mapa mundial ens converteix en un país ideal perquè això sigui així. Ric. Banyat pel Mediterrani i per la llum del Sol. A peu dels Pirineus i amb un clima temperat. La seva capital adquireix, cada cop més, una projecció internacional innegable i la seva gent és inquieta política i culturalment.

Som a les portes d’un canvi de paradigma. Un canvi que va entrant tímidament a casa nostra a través d’infinites iniciatives holístiques que avarquen tots els camps socials (educació, medicina, consum, transport, espiritualitat). El que alguns anomenen una Nova Consciència, en la que els valors materials queden superats i s’imposen els principis de la fraternitat, la solidaritat i la Pau. I ara, els catalans podem fer que aquesta Nova Consciència s’instal·li al planeta començant per casa nostra.

Per tot plegat, el “Compromís Ciutadà” esdevé el primer programa radiofònic que treballa, des de les ones, en aquesta direcció. Fa anàlisi crítica del sistema, n’ofereix alternatives i les planteja en el marc d’una Catalunya Nova que està a punt de néixer si és que aquesta és la voluntat dels seus ciutadans.

Són temps per a l’entusiasme i la il·lusió. Agafem-nos-hi amb fermesa.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed